Kontakt os
Klik her

Spørgsmål og svar om svedbehandling

På denne side har vi samlet svarene på de hyppigste spørgsmål om svedbehandling med miraDry® og Botox. Spørg os hvis du er i tvivl om andet.

Hvad er miraDry®?

MiraDry® er den eneste ikke-kirurgiske svedbehandling, som permanent kan hjælpe dig af med din armsved. Vha. mikrobølger nedbrydes permanent, så du ikke længere behøver at bekymre dig om svedplamager på skjorten.

Botox eller miraDry®?

Hvis man behandler armsved med Botox, er effekten kun midlertidig, og det holder i gennemsnit kun 3 måneder, hvorefter du skal behandles igen. Med tiden kan virkningen holde længere.

MiraDry®  derimod giver en varig effekt efter 1 - 2 behandlinger. Samtidig har MiraDry® både effekt på såvel lugt som svedmængden, mens Botox primært nedsætter svedmængden.

Kan alle behandles med miraDry®?

Principielt kan alle der over 15 år, som er plaget af armsved, behandles. Der er dog enkelte undtagelser, hvis du fx bruger pacemaker, er gravid eller ammende, er tidligere opereret i armhulen eller har svær hjerte-/lunge sygdom. Lægen vil dog altid ved den første konsultation lave en individuel vurdering, om miraDry® er det rette for dig.

Hvor mange miraDry® behandlinger skal jeg have?

I et nyligt klinisk forsøg var den gennemsnitlige svedreduktion 82% efter to behandlinger. Allerede umiddelbart efter første behandling fortæller langt de fleste, at de mærker en markant reduktion i mængden af din armsved. Det kræver typisk to behandlinger for at få et godt og varigt resultat.

Gør det ondt?

Selve miraDry® behandlingen gør ikke ondt, men lokalbedøvelsen kan svie lidt, og efterfølgende kan der være hævelse og let ubehag i området i nogle få dage til nogle få uger.

Hvor lang tid tager miraDry® behandlingen?

Du skal regne med at afsætte ca. 2 timer til behandling. Læs hvordan behandlingen foregår step-by-step her

Hvornår kan jeg gå på arbejde igen?

Efter en miraDry® behandling anbefaler vi, at du holder fri resten af dagen, da området skal køles regelmæssigt med køleelementer. De fleste kan gå på arbejde dagen efter evt. med lidt smertestillende håndkøbsmedicin.

Hvornår kan jeg dyrke sport igen?

Det kan føles ubehageligt at bevæge armene voldsomt. Derfor skal du vente nogle dage med at genoptage sport og hårde aktiviteter.

Er resultatet permanent?

Ja. miraDry® systemet bruger mikrobølgeenergi til at destruere svedkirtlerne i dine armhuler, og de ødelagte svedkirtler kan ikke gendannes. MiraDry® giver derfor en effektiv og varig svedreduktion i armhulerne.

Er det sikkert?

Ja, der er foretaget mere end 55.000  miraDry® behandlinger verden med særdeles vellykkede resultater.

Kan jeg undvære mine svedkirtler?

Ja, det kan du godt i armhulerne. Du er født med ca. 2 millioner svedkirtler i kroppen. Dine armhuler har kun ca. 2% af disse. Efter din miraDry® behandling vil du opleve de mange fordele ved tørre armhuler, og du vil stadig kunne svede normalt andre steder på kroppen. 

Er der risiko for bivirkninger efter miraDry®?

Efter en miraDry® behandling kan du midlertidigt opleve hævelse, ømhed, rødme, delvist hårtab i armhulen, mørkfarvning af huden, forandret følelse eller prikken i det behandlede område. Disse bivirkninger forsvinder oftest inden for et par uger. Læs om mere sjældne bivirkninger her.

Hvad koster en svedbehandling?

Du kan se vores priser her for både miraDry® og Botox.

Kan jeg få det betalt via det offentlige?

I offentligt regi udføres miraDry® pt kun på Odense Universitetshospital. Du kan bede din egen læge henvise dig til miraDry® svedbehandling. Patientkontoret i din bopælsregion vil herefter kunne viderehenvise dig til Odense Universitetshospital. Hvis de har mere end 30 dages ventetid på miraDry®, kan du henvises til os.

Kontakt os
Klik her

Telefon

Ring til os på telefon 3817 0700

Book online

Kontakt os